Om mig

Mia på Malvern Hills

Malvern Hills

Hvis du vil læse lidt om mig – der har skrevet magasin om England, udgiver bøger og driver netshop – så du kan du kigge lidt her:

Min fars familie er fra Jylland, og min farfar havde en lille købmandsforretning, der lå lige over for den gård, hvor han boede som barn. Han viste mig engang butikken, men på det tidspunkt var der for længst lukket og slukket. Nøglerne havde farfar endnu, og jeg blev lukket ind i et mørkt og støvet rum med tomme hylder og gamle reklamer på væggene. Engang havde det været en god forretning, så købmandsgenet har jeg nok fra den gren af familien.

Det må have været min mors familie, der har givet grobund for den kreative side i mig. Min bedstefar var musiker med eget orkester, og han skrev også historier og reklameslogans ved jeg. Min ene moster var professionel malerinde, og en anden af min mors mange søstre var ganske utrolig dygtig med sine hænder og lavede de smukkeste håndarbejder.

Men bortset fra “generne”, så tror jeg fuldt og fast på, at ens personlige retning i livet grundlægges i barndommen. Som barn falder alting helt naturligt, og man ved præcis, hvad man holder af at beskæftige sig med. Der er ingen hæmninger og ingen restriktioner. Derfor mener jeg også, at det er så vigtigt, at børn får lov til at lave det, de har lyst til, for små spirer skal gro i den retning, deres lys nu kommer fra.

Jeg var så heldig at få lov til at gro lige præcis sådan, da jeg var barn. Jeg gik ikke i børnehave, for min mor var hjemmegående, mens jeg var lille, og jeg havde masser af børn at lege med i det boligområde, vi boede i. Og når jeg tænker tilbage, handlede mine lege og mine ønsker præcis om det, som jeg elsker at beskæftige mig med i dag.

Jeg havde – og har stadig – en masse forskellige interesser, som blev dyrket med mellemrum – som regel afvekslende efter årstiderne. Jeg nød at læse og blev i en tidlig alder fast gæst på skolebiblioteket. Jeg besøgte museer og Zoologisk Have, byggede huler, legede købmand og skrev – først og fremmest dét.

Da vi engang fik til opgave at skrive en stil om dét, vi gerne ville være som voksne, havde jeg det lidt svært. Der var jo så meget at vælge imellem. Jeg ville være noget med medicin, noget med dyr, noget med butik, noget med natur, noget med rejser og en hel masse andet forskelligt. Men min klasselærer smilede bare sødt og sagde, at alt det var meget godt, men jeg skulle selvfølgelig være forfatter.

Som voksen skulle jeg lige en hel masse rundture i alle mulige retninger, inden jeg faldt til ro og fandt den rigtige plads. For selvfølgelig skulle jeg skrive. Men ind i mellem og ved siden af beskæftiger jeg mig i dag også med alt muligt andet – for det blev netop noget med butik, noget med rejser, noget med natur og dyr og en hel masse andet.

I 1992 skrev og udgav jeg tre bøger - én om skabelonmaling og to om miniature - men derefter hjalp jeg i en årrække til i min mands grafiske bureau og blev selvlært rentegner. I 2003 dukkede tanken om en engelsk forretning og et magasin om England op, men først i 2008 blev begge dele en realitet. Jeg skrev og udgav ANGLOFILIA magasinet 4 gange om året helt frem til 2016.

Min første bog siden 1992 – SKØNNE DAGE bogen – udkom i 2014. Derefter er der kommet en del bøger til, og du kan se dem alle under fanen “MINE BØGER” og på min forlagsside www.prunella.dk

Mia coastal walk

Coastal walk

© Mia Folkmann 2024