Mine bøger

blogstorFloder, får og gyldne huse

Englænderne kalder det ”armchair travelling” – altså rejser fra lænestolen – og jeg kalder det ”Rejs med Mia”. Det er lidt det samme og betyder i virkeligheden bare, at man kan sidde hjemme i sin lune stue, mens man tager med på tur. Den idé er ikke så dum, synes jeg, for tit har man virkelig lyst til at tage ud at rejse, men måske ikke lige tiden eller pengene til det. Så er det, at ”lænestolsrejserne” kommer ind i billedet.

Denne gang har vi taget turen i autocamper og kører fra Kent i det sydøstlige hjørne af England til Cotswolds-området – det er dér, de har de gyldne huse – og videre til Wales. På vejen retur kommer vi blandt andet til Worcester og Warwick, før vi slutter af med at besøge ”Barnaby-land” og nogle af Englands mest spændende historiske huse.

Undervejs fortæller jeg om stederne, naturen, haverne og byerne – iblandet lidt småsnak med folk, vi møder undervejs.

Pris 85 kr. Paperback. 160 sider.  www.prunella.dk

Fra bibliotekernes lektørudtalelse:

En rejsebog, der oser af en god lænestol, tæppe, te og hygge! Forfatteren skriver varmt og indlevende og giver læseren følelsen af at være med på turen, der foregår i et dejligt afslappet tempo.


250bogSøer, bjerge og en gammel mur

Englænderne kalder det ”armchair travelling” – altså rejser fra lænestolen – og jeg kalder det ”Rejs med Mia”. Det er lidt det samme og betyder i virkeligheden bare, at man kan sidde hjemme i sin lune stue, mens man tager med på tur. Den idé er ikke så dum, synes jeg, for tit har man virkelig lyst til at tage ud at rejse, men måske ikke lige tiden eller pengene til det. Så er det, at ”lænestolsrejserne” kommer ind i billedet.

I denne bog rejser vi rundt i England, og vi kommer vidt omkring. Fra Cambridgeshire i øst går turen blandt andet op gennem Derbyshire og Lancashire til Lake District, Yorkshire og Durham, før vi krydser ned gennem den vestlige del af Midtengland. Undervejs fortæller jeg om stederne og naturen, om byerne og de historiske huse – iblandet lidt småsnak med folk, vi møder undervejs.

Pris 85 kr. Paperback. 160 sider.  www.prunella.dk

Fra bibliotekernes lektørudtalelse:

En bog, der på en eller anden måde emmer af hygge. Forfatteren skriver varmt og indlevende og giver læseren følelsen af at være med på turen, der foregår i et dejligt afslappet tempo. Man kan næsten fornemme stemningen, duftene og de mange lokale indtryk. En letlæst bog, som alle med udlængsel kan få glæde af.


250bogomslagVores engelske hus

Bogen fortæller om vores engelske hus, som vi var de lykkelige ejere af i en årrække. Om alle de glæder og udfordringer det førte med sig, om besøg i historiske huse og haver i nærheden og om livet ude på landet i Midtengland.

Pris 85 kr. Paperback. 224 sider.

www.prunella.dk

 

 

Fra bibliotekernes lektørudtalelse:

Hyggelig bog med mange personlige anekdoter, som kan betegnes simple, men de giver en god stemning. Derudover er der mange henvisninger til steder at besøge, hvis man skulle befinde sig i det sydlige England. Læsning, der egner sig til en lun sommeraften i hængekøjen


250forsideAutocamperliv – på tur i Sydengland er fyldt med fortællinger om skønne naturområder, spændende haver, byer, historie og personligheder. Samtidig følges den rute, der hele vejen igennem er afprøvet i en syv meter lang autocamper, og som man kan vælge at kopiere helt eller delvist.

 Bogen er for alle, der har lyst til at rejse i Sydengland – hvad enten man søger inspiration til en kommende autocampertur eller bare vil bruge ruten som udgangspunkt for en ”kør-selv” tur i almindelig bil.

Pris 165 kr. Softcover.

www.prunella.dk

 

Fra bibliotekernes lektørudtalelse:

Selvom bogen i titlen henvender sig til folk i autocamper, kan alle der skal på rejse i Sydengland have glæde af bogen. Bogen er rigt illustreret med flotte fotos, der viser et landligt og idyllisk England. De flotte fotos og beskrivelserne af stederne giver virkelig en lyst til at tage på opdagelse


SkotlandOpslag

Bagsidetekst:

ANGLOFILIA Skotland er fyldt med fortællinger om skønne naturområder, spændende haver, byer, historie og personligheder. Forfatterens kærlighed til denne nordlige del af Storbritannien skinner igennem, når hun beskriver kendte og ukendte steder i det dramatiske højland og det smukke, mere blide lavland.

Bogen er for alle, der vil vide mere om Skotland – hvad enten man søger inspiration til kommende rejser eller blot fascineres af det land, der har så meget at byde på.

www.prunella.dk

Fra bibliotekernes lektørudtalelse:

Selve teksten er meget overkommelig og man bliver draget af de mange flotte billeder, som fylder det meste af bogen. Man skal selv sidde med et kort foran sig for at kunne placere stederne, men til inspiration er det en fin bog. Billederne og byernes små historiske fortællinger bærer bogen


london-annonce

ANGLOFILIA London handler om den by, som så mange af os kender og elsker. En by, der på én gang er fyldt med hygge og stemning, arkitektur og oplevelser – og en by, man aldrig bliver træt af at udforske.

I denne bog skriver forfatteren blandt andet om historie og personligheder og om nogle af de mere ukendte steder, der ligger spredt som skjulte perler i Londons yderkvarterer.

Mia Folkmann har rejst i Storbritannien i over femogtyve år og bor nu selv i Midtengland. I otte år skrev og udgav hun magasinet ANGLOFILIA, der danner grundlaget for bogen om London.

(fra bagsideteksten på bogen)

Du kan læse en bloggers anmeldelse af bogen lige her

Biblioteksudtalelse: Flot og interessant bog om Londons historie og seværdigheder med et personligt touch. For alle, som ønsker at vide mere om London.

www.prunella.dk


jul-annonceANGLOFILIAs julebog handler om den engelske jul i alle dens mere eller mindre nostalgiske facetter. De charmerende engelske landsbyer er indbegrebet af hygge og stemning, og i årets sidste måneder er der rige muligheder for at besøge victorianske julemarkeder og smukke, julepyntede huse.

Læs om juletraditioner, juleglæder, historie og personligheder og få samtidig inspiration til at besøge et land, som forfatteren kender særdeles indgående.

Fra bibliotekernes lektørudtalelse:

Er du begejstret for England og i særdeleshed den engelske jul, så er denne bog den rette for dig. En smuk udgivelse om engelsk jul, for anglofile og andre juleglade…

www.prunella.dk


skoennedage-annonceSKØNNE DAGE bogen er udsprunget af magasinet med samme navn, som jeg udgav for nogle år siden. Det er en bog om glæder – om glæden ved naturen, rejser, oplevelser, stemninger og alt muligt andet godt. Indholdet er baseret på vores dejlige Danmark, men med rejser ud i Europa.

Du kan se et lille uddrag af bogen, hvis du trykker på dette link.

Pris 185 kr. Hardback. 128 sider.

www.prunella.dk

En læser og kunde har været så sød at sende mig sin anmeldelse af SKØNNE DAGE:

Til at blive i godt humør af …

250-SDcoverPå afstand har jeg over flere år fulgt magasinet Skønne dage, magasinet Anglofila og webshoppen Anglofilia.dk. Gang på gang har jeg været positivt overrasket over Mia’s evne til at formidle begejstret i tekst og i de mange engelske finurligheder, hun har i sin webshop.

De to bøger jeg har købt, fordi jeg selv måtte eje den ene, har jeg foræret væk. Har i dag fået en til med posten og sidder her med en stille glæde.

Det er en fornøjelse at se og læse en bog der favner livet i alle dets positive facetter. Jeg glædes over den sprudlende formidlingsevne, livsglæden, nostalgien, de historiske elementer, kunst, haver og får en stille rislen indeni over Danmark, nu blunder den lyse nat – og nyder de skønne fotos i en klassisk bog, der er lige efter mit hjerte.

Skønne dage vil blive brugt til at berige det kommende års dage, hvad enten det er en regnvejrsdag eller fem minutter til fornyet energi.

Enhver voksen kvinde vil blive glad for at modtage Skønne dage som værtindegave, fødselsdagsgave, julegave eller som en kærlig hilsen “blot fordi”.

Regitze Schmidt


240billedBilledkasser er en anderledes form for miniature 1:12. Ved hjælp af enkle redskaber og billige materialer kan man fremtrylle den sødeste miniature forretning eller dukkestue. For ikke at tale om en spøgelseskælder eller en bryllupsreception. Bogen indeholder mønstre og arbejdstegninger, beskrivelser og ideer til 11 meget forskellige billedkasser. Her er inspiration til mange fornøjelige timer for voksne og større børn.

Pris 150 kr. Hardback.

www.prunella.dk

 

 

 


 skabelonbogSkabelonmaling (stencilling) er en sjov og billig måde at dekorere på. Ved hjælp af en enkelt skabelon kan man lave friser i lange baner eller fylde børneværelset med teddybjørne. Man kan male på næsten alle overflader. Vægge og møbler, æsker og stoffer, postkort og pakker får et personligt præg med skabeloner. Et flot resultat kræver blot en smule tålmodighed! Bogen indeholder over 50 mønstre, der er lige til at tegne af og male efter.

Pris 85 kr.

www.prunella.dk

 

 


DukkehusetDukkehuset som hobby? Ja, bestemt! Både større børn og voksne vil snart opdage, at det er en sjov og lærerig fritidsbeskæftigelse. Det er en hobby, som man kan hygge sig med alene, men det kan også være et projekt, som hele familien er fælles om. Forskellige former for håndværk kan afprøves i en overkommelig størrelse, og hvis man vil, kan man lære lidt om bygge- og indretningsstil gennem tiderne. Denne bog indeholder ideer og tips, broderimønstre til tæpper og billeder samt masser af arbejdstegninger til hus, møbler og tilbehør i forholdet 1:12.

Bogen er desværre udsolgt p.t.