9788789573038Fra bibliotekernes lektørudtalelse:

Er du begejstret for England og i særdeleshed den engelske jul, så er denne bog den rette for dig. En smuk udgivelse om engelsk jul, for anglofile og andre juleglade…

http://miafolkmann.dk/?p=980

Mia

590migJeg er anglofil naturelsker og dyreven, der har det bedst med at skrive og “finde på”. Den ene halvdel af mig er superenergisk og den anden utroligt doven på en god måde. Det KAN så være et problem, når den forkerte “halvdel” får overtaget… :-)

En fin anmeldelse af SKØNNE DAGE bogen

En læser og kunde har været så sød at sende mig sin anmeldelse af SKØNNE DAGE:

Til at blive i godt humør af …

250-SDcoverPå afstand har jeg over flere år fulgt magasinet Skønne dage, magasinet Anglofila og webshoppen Anglofilia.dk. Gang på gang har jeg været positivt overrasket over Mia’s evne til at formidle begejstret i tekst og i de mange engelske finurligheder, hun har i sin webshop.

De to bøger jeg har købt, fordi jeg selv måtte eje den ene, har jeg foræret væk. Har i dag fået en til med posten og sidder her med en stille glæde.

Det er en fornøjelse at se og læse en bog der favner livet i alle dets positive facetter. Jeg glædes over den sprudlende formidlingsevne, livsglæden, nostalgien, de historiske elementer, kunst, haver og får en stille rislen indeni over Danmark, nu blunder den lyse nat – og nyder de skønne fotos i en klassisk bog, der er lige efter mit hjerte.

Skønne dage vil blive brugt til at berige det kommende års dage, hvad enten det er en regnvejrsdag eller fem minutter til fornyet energi.

Enhver voksen kvinde vil blive glad for at modtage Skønne dage som værtindegave, fødselsdagsgave, julegave eller som en kærlig hilsen “blot fordi”.

Regitze Schmidt

Den naturlige have

590haveJeg har altid elsket de naturlige haver, hvor man får besøg fra nær og fjern. Inden længe finder dyr og fugle nemlig ud af, at haven er et godt sted at være, og hvis der er muligheder for bosætning, slår de sig måske ned og bliver. Inden man har set sig om, bor man midt i et miniature-reservat, og det var jo lige præcis det, der var meningen med sådan en naturlig have.

Forestil dig en frodig have, hvor solsorten uden besvær kan finde plads til en rede i det tætte buskads, hvor gærdesmutten bor i fred bag brændestakken, og hvor pindsvinet kan gemme sig i den bunke af grene, der har fået lov til at blive liggende, så det kan gro til med efeu.

Midt i det hele bør anbringes en bænk, hvor man kan sidde i solen og nyde synet af smukke sommerfugle og dejlige dufte, og hvor man kan falde i staver over en mejse, der har travlt med at finde insekter i æbletræet. Tænk et eje en have, hvor man kan få små og store naturoplevelser lige uden for havedøren.

Det er i haven, vi har de bedste muligheder for at komme i nærkontakt med naturen, og en naturlig have vil virke som en tiltrængt modgift mod hverdagens stress og jag. Og her i den naturlige have er det hjælp til selvhjælp, for vi har så godt af at omgive os med planter og dyr. Man skal bare vænne sig til, at der altså godt må vokse lidt ukrudt mellem fliserne, og at bedene ikke er snorlige. En naturlig have vil aldrig være perfekt. Men her ligger det perfekte i det uperfekte.

Tekst og foto: ©  Mia Folkmann

Skønne Dage årbogen

590-SDbooksSKØNNE DAGE årbogen er udsprunget af magasinet SKØNNE DAGE, som jeg udgav for nogle år siden. Det er en bog om glæder – om glæden ved naturen, rejser, oplevelser, stemninger og alt muligt andet godt.

Indholdet er baseret på vores dejlige Danmark, men med rejser ud i Europa.

Pris 185 kr. Hardback. 128 sider. Bogen kan købes hos boghandleren eller i min egen netbutik.

 

Glæder ved dyr

590holly4Man behøver bestemt ikke at have et kæledyr for at opleve glæden ved dyr. Ofte tværtimod, for et vildt dyrs tillid er så svær at få og derfor endnu mere værd, når man en sjælden gang får den. Hvis man forstår at sidde ganske stille og holde en behørig afstand, der ikke gør naturens dyr utrygge, så bliver man belønnet med vidunderlige oplevelser fra en verden, der ellers ikke altid er synlig.

At sidde og iagttage er en sjældenhed i en fortravlet tidsalder, men det er noget, der er godt for sjælen. Man får uforglemmelige oplevelser, når man står i en skumringstime og ser flagermusene jage; når man diskret følger et pindsvin på frierfødder, eller når man i skjul bag et træ ser rævebørn lege. Glæden dukker op af sig selv, og den kræver blot, at man lytter, mærker, fornemmer og ser.

Tekst og foto: © Mia Folkmann